Om mig

Jeg tilbyder til at starte med en indledende samtale, hvor vi sammen vurderer, om det er det rigtige for dig at gå i gang med et forløb.

Psykolog i Aarhus – Om Mette Smidt

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet og har efterfølgende arbejdet i psykiatrien. I dag arbejder jeg som psykolog i Aarhus, hvor jeg har min egen praksis. Sideløbende har jeg uddannet mig, primært indenfor kognitiv terapi og parterapi.

Mange fortæller mig, at deres opfattelse af en psykolog tidligere var præget af fordomme om, at hele ens barndom skulle endevendes og bearbejdes. Det er dog langt fra altid, at det er nødvendigt at bruge ret meget tid på fortiden. Når du arbejder som psykolog i en større by som Aarhus, er spektret af problemstillinger meget bredt, og fortiden kommer ofte kun på banen, hvis den har direkte indflydelse på de situationer, du har problemer i.

Faktisk kommer mange uden egentlig at være klar over det helt konkrete problem – de er blot blevet bevidste om ønsket om parterapi og nogle situationer, som ikke fungerer for dem selv eller i deres parforhold. Som din psykolog i Aarhus kan jeg hjælpe med at konkretisere de problematiske oplevelser og situationer og undersøge, om der er tale om uhensigtsmæssige tanke- eller handlemønstre, der kan ændres for at få tingene til at fungere bedre.

Når du vælger at gå til psykolog, kan det skyldes mange forskellige ting, og derfor tilbyder jeg at starte med en indledende samtale, hvor vi sammen vurderer, om det er det rigtige for dig at gå i gang med et forløb. Og om jeg er den rigtige psykolog for dig mm.

Det er min holdning, at du skal gå til psykolog så kort tid som muligt. Derfor arbejder jeg oftest ud fra den kognitive forståelsesramme. Det betyder, at jeg giver dig de kompetencer, du har brug for til selv at klare lignende problemer i fremtiden.

Inden du starter til psykolog, vil jeg råde dig til at overveje, om du er parat til at prioritere det i forhold til alle de andre ting, der kræver dig i hverdagen. At gå til psykolog handler om mere end den time, du bruger hos psykologen. Faktisk er det vigtigste alt det, du gør imellem samtalerne, og som er med til at forandre dit liv i den retning, du ønsker.

Mange hilsner Mette Smidt